12 Ağustos 2010 Perşembe

Montevideo ; Evler.

Oradan ayrilali neredeyse iki bucuk ay oldu.Fakat asla unutmayacagim anilarima ev sahipligi yapan bu topraklar hala yuregimde ozel bir yer tutuyor..Bununla beraber elimde bulunan iyi kotu gorsellerle yeniden "Montevideo" yazilari yazmak en dogru karar olsa gerek.Zira yazacak cok sey var ve evet yazilmali.Bambaska bir dunya orasi cunku.

Ilk olarak oraya ayak basar basmaz dikkatimi ceken ve bende hayranlik uyandiran Montevideo'nun renkli evlerinden bir kac resim paylasmak istiyorum sizinle.

(Bazi resimler cep telefonu ile cekilmistir)
En yukarida gordugunuz resim ikamet ettigimiz evin yanindaki ev.Yerde gormus oldugunuz sari seyler ise o koca agacin cicekleri.Yazin sonuna dogru esmeye baslayan sert ruzgarlara dayanamayarak dusen cicekler.Kimi zaman sokaklari bastan assagi boyarlar ki,neden bir gun bu olayi (saglam bir sekilde) resimlemedim diye hala kendime hesap sorarim.Zira bizim sokagin az ilerisinde ayni donemde,ayni guclu ruzgarlara yenik dusen mor renkli ciceklerde o sokagi bir baska renge boyar.Bir digeri Beyaz'a oteki Pembe'ye.

Her agac kendi sokagini boyar yani.Tabi her insanda kendi evini boyar.Iste tam burada yazimizin asil mevzusu cikiyor ortaya.Agaclar sokaklari boyayip dururken,insanlarda evleri boyuyor bu sehirde.(Bir cok Latin Amerika Ulkesinde gorebileceginiz harika gorsel bir olay).

Evlerin en cok dikkat ceken ozelligi tek katli ve mustakil olmalari.'Cuidad Vieja' (Eski Sehir) denilen merkezdeki evler ve yine kimi zengin muhitlerdeki cok katli apartmanlar ile diger buyuk yapilar haric,sehir bastan assagiya bu sekilde.Sokaklar bombos ve sessiz.Bu sokaklarda gezerken kendinizi huzurlu hissetmemeniz imkansiz.Yukarida altta bulunan resimde gordugunuz gibi kimi sokaklar yuzlerce metre dumduz bir sekilde uzaniyor ve bu sokaklarin bir cogu Atlantik Okyanusu'na cikiyor.
Cogu zaman yasam belirtisi goruyor yada duyuyorsunuz bu evlerden.Yani bu sokaklarin yanlizligi goruntude aslinda.Cevrenize dikkatlice kulak verdiginizde kimi evlerden keyifli sohbetler duyuyorsunuz,zaten Uruguay halki  cevremden edindigim izlenim kadariyla muhabbet etmeyi cok seviyor.Gunun her saati,her an mutlaka konusacak birseyleri oluyor. Sonra evlerinde oyunlar oynayan cocuklari,kipir kipir latin muzigini,gitariyla yerel  melodileri tinlatan insanlarin muzikle ritmik seslerini duyuyorsunuz.

Ozetle samimi ve muhabbet etmeyi seven insanlarin,rengarenk cicekli agaclari ve evleri olan sehri burasi.Eminim resimlemem gereken daha cok yer vardi.Ama ne yazikki ayrilma olayimiz aniden gelisti ve yapmak istedigim bir cok seyi yapamadan oradan ayrildim.Fakat yeniden kisa bir sureliginede olsa donme amacimiz var.Simdiden neler yapmam gerektigini,nerelere gitmem gerektigini planliyorum.Tabi hemen ertesi yazilarimla butun yeni deneyimleri sizinle paylasacagim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder