21 Temmuz 2010 Çarşamba

'Arnela Plaji ve Fontan Kalesi' La Coruña (Blm. 2)

..Daha plaja yeni gelmisken,oraya inmek icin kullandigimiz patika yolun hemen yani basindaki bu tabelaya gozum ilismisdi.Bacanak ile o an sozlestik ve eger geri kalanlar gelmese bile biz mutlaka gidecektik.Amacimiz 'Castelo de Fontan'a yani 'Fontan Kalesi'ne gitmekten ziyade,mini bir orman gezisi yapmakti.Hem belki Tavsan,Sincap gibi bazi yabani hayvanlari gorme sansina erisirdik.

(Not: Ispanyolca'da kale 'Castillo' diye yazilir,fakat 'Galicia'da yasayan yerli halk Portekizce ve Ispanyolca ile benzerlik gosteren bir dil kullanmaktadir.Bu yuzden 'Castillo' ya 'Castelo' derler.Kullandiklari dilin adi ise "Gallego" dur).
Biz yuruyusumuze baslamak icin bulutlarin daha yogunlasip gunesi tamamen kapattigi ana kadar bekledik.Zaman sorunumuz yoktu.Zira su aylarda 'La Coruña'da hava 22:30 gibi karariyor.

Buradaki ilk gunumde bunu fark ettigimde oldukca tuhaf gelmisti.Iste bu gun isigi problemi olmayan zaman bollugunda yanimiza ihtiyac duyabilecegimiz seyleri alip butun aile orman icine dogru yola ciktik.
 Ilk resimde eger dikkatinizi cektiyse agaclarda bir isaretlendirme mevcut.Gitmemiz gereken guzargahi belirten bu isaretleri takip ederek aciklik bir alana geldik.

Etrafi ormanla cevrili bu alanda en az 7-8 tavsan yuvasi gorduk.Zaten alanin her yerinde Tavsan diskisi mevcuttu.Yine bir cok Kus,Kelebek ve Bocek cesidi gorduk.Fakat henuz profesyonel bir kameraya sahip olmadigim icin onlari resimleyemedim.

Yukaridaki resim iste (butun bu canlilarin toplandigi meydan sayilabilecek) acik alan.Tam karsida gorunen ve bulutlarin kapattigi yer ise baska bir yerlesim alani.Arada uzunca bir koy var tabi.
Dogrusunu soylemek gerekirse ucsuz bucaksiz ve tamamen issiz bir alan degil burasi.En azindan gezdigimiz bolge tamamen issiz bir bolge degildi.Duydugum kopek seslerinden yola cikarak yakinlarda bir yerlesim alani olduguna eminim.

Ama yukaridaki resimlerde de gordugunuz uzere biz ilerledikce orman daha da sıklasıyordu.Buna birde neredeyse diz altlarimiza kadar gelen ısırgan otlarının saldirilarida eklenince geri donmeye karar verdik.Eger kiyafetlerimiz ve ayakkabilarimiz bu geziye uygun olsaydi eminim biraz daha ilerleyebilirdik.
Toplam 1,5 saat suren bu gezimiz sonunda tum aile oldukca keyifliydi.Ben ise 'neden bir tek Kaplumbaga yada meyve agaci gormedik' diye insanlari soru bombardimanina tutuyordum ve tabiki hayiflaniyordum.Yinede herkesin tadini cikardigi bir gezi oldugunu soyleyebilirim.

Bu arada plaj keyfinden sonra boyle bir aktivitede bulunma fikri yuzunden (zaafimi bildiklerinden dolayi) koca bir cikolata ile odullendirildigimide soylemek isterim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder