31 Mayıs 2010 Pazartesi

Manzaralar ; Uruguay - Montevideo ( Zapican )

Dinleyin !! (Youtube destekli)
 

Resimler Uruguay - Montevideo'da iken ikamet ettigimiz evde (tadini cikara cikara yasayip) resimledigim anlardir.1. ve 4. resim "Gun dogumu" resimleridir ve Uruguay'da gun "Atlantik Okyanusu" uzerinden dogar.

2. resimde ise piril piril bir gunde, "Buenos Aires" uzerinden gelen yagmur bulutlari gozukmektedir.Dusunulenin aksine Uruguay cok fazla yagis almaz.Ama cok fazla sicak bir iklimede sahip degildir ve hava bitkiler icin tum yil yeteri kadar nemlidir.Fakat bulundugum bir sene icerisinde anormal yagislar gordugumu belirtmek isterim.Bunlarin bir coguda Tropik sayilabilecek sekilde kuvvetli ve firtina seklinde gerceklesti.

"Zapican" Mahallesi ulkenin kuzeyinde yer alan ve  isimdasi olan yerlesim alaninin aksine kucuk bir mahalle.Cok fazla olmasalarda, bira fabrikalari basta olmak uzere oto tamirhaneleri ve diger irili ufakli is yerleri mahallenin etrafina yayilmistir.Dogal olarakta mahalle ahalisi isci kesiminden olusur.

Yine yakinlarimdan edindigim bilgiye gore "Zapican" ismi daha once bolgede yasamis olan "Kizilderili" bir sef'in ismidir ve oradan gelmektedir.

Son olarak nedense "Gun Dogumlari" ve "Gun Batimlarina" karsi cok ozel bir ilgim  oldugunu soylemek isterim.Gunesin her gun yeniden dogup bir sureligine olmesi olarak dusundugum icin olmali.Her ne kadar hayatimdaki bir cok gunum bu gorkemli, umut dolu ve ic isitan dogumdan kisa bir sure sonra zamanin ve kontrol disi yasamin getirdigi sorunlarla kabusa donsede,her gecen gun bazi seyleri basite indirgeyerek hayatimi daha huzurlu bir hale getirdigimi soylebilirim.Tabiki bunda yakinlarimin ve dostlariminda etkisi oldugunu yine onlarin degerini bilmemiz gerektigini soylemek isterim.

Siz siz olun en azindan gun dogumunda hayat kaynagimiz olan Gunes'in comertce dagittigi bu umut isiklarindan arada birde olsa faydalanip ruhunuzu bir guzel yikayin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder